Rosyjska salatka z paluszkami krabowymi

Podpatrzylam u mojej rosyjskiej przyjaciolki z Kurska- Inny.

Miseczka od zupy, ale pasuje tematycznie 🙂

 Dla 4 osob:

  • mala kapusta pekinska
  • 25dag paluszkow krabowych
  • koperek
  • puszka kukurydzy
  • 4 lyzki majonezu
  • 4 lyzki jogurtu naturalnego
  • przyprawy-wg uznania
 

Kapuste myjemy, osaczamy i szatkujemy, paluszki natomiast kroimy w kostke. Koperek rowniez myjemy po czym drobno kroimy, kukurydze osaczamy z zalewy. Wszystko laczymy ze soba, po czym mieszamy majonez z jogurtem i wlewamy do salatki. Przyprawiamy i mieszamy.

Przepis skopiowalam z portalu: Gotujmy.pl

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.