Pasta do smarowania pieczywa z mięsa kurczaka i kaczki

Sposób na wykorzystanie pozostałości po świątecznym pieczonym drobiu.

200g mięsa z pieczonej kaczki i kurczaka mniej więcej po połowie

Kawałek pora jakieś 10 cm

2 jajka ugotowane na twardo

2 łyżki majonezu

Mrożony zielony groszek, ilość wg uznania, wzięłam ok. 5 łyżek

Sól, pieprz

Pora drobno posiekać i sparzyć na sicie. Groszek ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Mięso zmiksować z jajkami i majonezem, dodać wystudzony groszek i pora. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Odstawić na godzinę lub dłużej do lodówki, gdyż pasta smakuje najlepiej, gdy smaki się nieco „przegryzą”.

Przepis własny.

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.