Kluski leniwe

IMG_4787

  • 500 g sera białego tłustego lub półtłustego
  • od 1 do 2 szklanek mąki
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • szczypta soli

Wymieszałam wszystkie składniki. Następnie ulepiłam kuleczki. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch.

Podałam z kompotem rabarbarowo-truskawkowym.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.