Spagetti z szynką

Lubią je dzieci 🙂

IMG_4015

Dla 4 osób:

250 g makaronu spagetti

1 cebula

100 ml śmietany

125 g gotowanej szynki w plasterkach

1 łodyga selera naciowego

pół szklanki mrożonego groszku

2 marchewki

2 łyżki oleju

pieprz, sól

Makaron zagotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę drobno posiekać, marchew pokroić w kostkę, selera w krążki. Szynkę pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć warzywa. Dodać śmietanę, szynkę i makaron, gotować przez kilka minut mieszając. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.