Faworki z ciasta francuskiego z orzechowym nadzieniem

To faworki z piekarnika, puchate i bardzo smaczne. Piekł mój starszy syn.

86801581_3934590103218565_506016811838341120_n

Na 6 sztuk:

270 g gotowego ciasta francuskiego (1 opakowanie)

100 g mielonych orzechów włoskich, migdałów lub wiórków kokosowych

50 g cukru

2 łyżeczki cukru waniliowego

2 łyzki bułki tartej

1 jajko

Wymieszać skłądniki andzienia, gdyby było zbyt ścisłe dodac nieco mleka. Ciasto francuskie rozłożyć i przekroić na dwie połowy. Na jednej z nich ułożyć nadzienie i przykryć drugą częścią. Pokroić na 6 podłużnych części. W środku każdej wyciąc dziurę i przełożyć ciasto przez dziurę tworząc faworki. Piec w temperaturze 200st C ok 10- 12 minut.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.