Pomarańczowe pączusie

IMG_2572

Ciasto:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki soku pomarańczowego
  • 4 łyżki oleju
  • 50 g cukru
  • skórka starta z pomarańczy
  • 400 g mąki
  • 15 g proszku do pieczenia
  • olej do głębokiego smażenia

Jajka ucieramy z olejem ,sokiem pomarańczowym i cukrem. Dodajemy startą skórkę pomarańczową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 min. Ciasto nabieramy łyżką i wrzucamy na rozgrzany olej. Wyjmujemy łyżką cedzakową.

Przepis z:

https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-tunezyjskie-paczki-pomaranczowe,111262,gregorhspeed.html

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.