„Naleśnik” z pieca z jabłkami

IMG_3917

To ostatnio popisowe dzieło mojego 12stolatka

200 g maki
3 jajka
4 jabłka

szczypta soli

250 ml mleka

3 łyżki wody mineralnej gazowanej

3 łyżki cukru

1 łyżeczka cynamonu

2, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać wszystkie składniki ciasta oprócz jabłek, cukru i cynamonu. Cukier wymieszać z cynamonem. Ciasto wylać na blachę i wyłożyć jabłka. Następnie posypać cukrem z cynamonem. Piec w piekarniku 10-15 minut.

(Źródło: www.kochbar.de)

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.