Śledzie w pomidorach z pieczarkami

Jeszcze jeden pomysł na śledzie.

80194200_774686233048588_3611785728901513216_n

  • 4 filety śledziowe (matiasy)
  • 5-6 średnich pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4-5 łyżek oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie. Cebulę i pieczarki obrać. Drobno pokroić. Podsmażyć na oleju. Dodać umyte i pokrojone pomidorki, papryczkę oraz przecier pomidorowy . Dusić kilka minut. Gdy sos będzie za gęsty dolać nieco wody. Doprawić solą i pieprzem.
Wymoczone filety pokroić. Wystudzony sos wymieszać ze śledziami. Dać na jakiś czas do lodówki w celu przegryzienia smaków.

Przepis z: https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-sledzie-w-sosie-pieczarkowo-pomidorowym,171291,kucharka-amatorka.html

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.