Kotlety z jajek

78648610_1137014176497986_1943038299857747968_n

Naprawdę wszystkim smakowały.

Na 6 sztuk.

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 surowe jajko
  • dwie kromki chleba tostowego
  • pół szklanki mleka
  • 1 średnia cebula
  • łyżka bułki tartej
  • olej do smażenia cebuli i do smażenia kotletów
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki lub posiekany drobno koperek
  • tarta bułka do panierowania

Chleb tostowy namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju, wystudzić. Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do miski włożyć jajka, chleb tostowy, cebulę, jedno surowe jajko, łyżkę tartej bułki, koperek i pietruszkę. Wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na oleju.

Przepis na podst. https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-kotlety-z-jajek,101050,anika1.html

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.