Kapusta zasmażana z papryką i kiełbasą

Nowy pomysł na kapustę 🙂

IMG_3297

Dla 4 osób:

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 czerwona papryka

1 kg białej kapusty

500 g cienkiej kiełbasy

3/4 łyzki oleju

sól, pieprz

mielony kumin

mielona gałka muszkatałowa

100 ml wina białego wytrawnego

150 ml bulionu

1 łyżeczka posiekanej pietruszki

koperek (wzięłam suszony)

Cebulę i czosnak obrać i posiekać. Kapustę oczyścić, wyciąć głąb i drobno posztakować. Kiełbasę pokroić w talarki i podsąmażyć na 1 łyżce oleju, następnie wyjąć z patelni. Dodać pozostały olej i podsmażyć na nim cebulę i czosnek. Dodac pparykę i kapustę. Doprawić do smaku solą, pieprze, kuminem i gałką muszkatałową. Dodać wino i bulion, dusić pod przykryciem aż kapusta zmięknie często mieszając. Dodać kiełbasę, wymeiszać i ogrzewać jeszcze 5 minut, dodać pietruszę i wymieszać. Posypać już an talerzach koperkiem.

Przepis z: „Landidee- Die neue Herbstküche” 08/2019

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.