Kalafior zasmażany z jajkiem

Nowy sposób na kalafiora.

1 kalafior

1 papryka

1 cebula

3 jajka

sól, pieprz

olej

Kalafior oczyścić i podzielić na różyczki, wrzucic na osolony wrzatek i ugotować do miękkości.Posiekac cebulę i paprykę. Na patelni podsmażyć cebulę, dodac paprykę, a na koniec kalafiora. Smażyć kilka minut, dodac rozbełtane jajka i zapiec aż się zteną. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

IMG_3273

Przepis na podstawie: „101 przepisów” Świata Kobiety, tom 60.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.