Mus jabłkowy

IMG_1808

Klasyk niemieckiej kuchni, który podaje się do placków ziemniaczanych.

2 kg jabłek

2 łyzki cukru

1/4 l soku jabłkowego

sok z cytryny

cynamon

Jabłka obrać, pokroić w usemki, usunąć gniazda nasienne.

W garnku skarmelizować cukier, dodać jabłka, mieszając gotować 1-2 minuty. Dodać sok jabłkowy i gotowac, aż jabłka całkwoicie zmiękną.

Następnie przetrzeć jabłka przez sito lub rozdrobnić tłuczkiem do ziemniaków na pure. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i cynamonem.Można przełożyc do słoików i pasteryzować.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.