Pasta do pieczywa z marchewki

Może już niektórzy zorientowali się, ze ten blog został przeniesiony z innego adresu. W tej chwili muszę ogarnąć najpierw nowe miejsce. Dlatego przepisów może będzie jak na razie niewiele. Niemniej jednak zapraszam na pyszną pastę kanapkową.

pasta

275 g marchwi,

1 mała cebula,

suszony tymianek,

125 ml bulionu łyżeczka ziaren sezamu,

1 łyżeczka oleju sezamowego,

pół łyżeczki miodu,

sól, pieprz,

szczypta kuminu,

2 szczypty imbiru mielonego

Marchew i cebule obrać, posiekać. Bulion zagotować dodać marchew, cebule i suszony tymianek (1 łyżeczka). Gotować, aż warzywa zmiękną,. Sezam uprażyć na suchej patelni. Warzywa odsączyć na sicie, dodać sezam i wszystko zmiksować blenderem. Dodać olej i miód, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawami. Podawać z chlebem posypane sezamem. Pastę w lodówce można przechowywać tydzień.

2 myśli na temat “Pasta do pieczywa z marchewki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.