Sałatka z kiełbasą

IMG_1326

Danie z Bawarii.

Dla 2 osób:

300 g mortadeli

1 cebula

3 ogórki konserwowe

6 łyżek oleju

4 łyżki octu

6 łyżek wody

1 łyżeczka musztardy

natka pietruszki (wzięłam suszoną

sól, pierz

Kiełbasę, ogórki i cebulę pokroić nw plastry lub półplastry. Przełożyć do miski, dodać ocet, olej, wodę i musztardę, wymieszać, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszkii. Odstawić do lodówki na godzinę i i podawać.

Przepis z: https://www.chefkoch.de/rezepte/326451115021792/Wurstsalat.html

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.