Placek jogurtowy

Prosty przepis na ciasto bez tłuszczu.

Na formę o średnicy 26 cm.

2 pojemniki jogurtu naturalnego (po 250 g)

2 szklanki mąki

1 szklanka cukru

1 jajko

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wystarczy tylko wymieszać podane składniki, przelać do foremki i piec w temperaturze 180st C do suchego patyczka. Można dodać bakalie lub owoce.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.