Kotlety siekane z piersi kurczaka

IMG_1171

Ostatnio biją rekordy popularności na naszym stole.

Dla 4 osób

  • filet z kurczaka 60 dag
  • cebula 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • jajko 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • majonez 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • mąka pszenna 1 łyżka kopiasta
  • ser żółty 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Cebulę drobno siekamy. Paprykę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez, obie mąki, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy porcje przygotowanej masy na gorący tłuszcz i lekko dociskamy. Smażymy po 4-5 min z każdej strony – aż kotlecik nabierze złotego koloru. Odkładamy na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podajemy.

Przepis z serwisu smaker.pl

https://smaker.pl/przepis-kotlety-siekane-z-fileta-kurczaka,162409,erjot.html

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.