Obazda z sera koziego

Jak co roku w czasie Oktoberfest prezentuję wam bawarskie danie. Oktoberfest zaczął się zeszłej soboty i potrwa jeszcze przez kolejny tydzień. U mnie tym razem obazda- pasta do pieczywa spożywana tradycyjnie z preclami i popijana piwem.

IMG_1729

4 osób:

300 g koziego camambertu

3 cebule dymki

50 g miękkiego masła

100 g kwaśnej śmietany

1 1/2 łyżki mielonej papryki

sól

Cebule umyć i posiekać, część zielonego szczypioru odłożyć do dekoracji. Ser pokroić w kostkę, następnie rozgnieść widelcem, podobnie masło. Wymieszać ser i masło ze śmietaną i polową papryki. Dodać cebulę i wymieszać. Przybrać szczypiorem i pozostałą papryką.

Zapraszam was także po inne przepisy na obazdę tutaj : http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/09/Bawarska-pasta-serowa-Obazda.html

Przepis z: Meine Familie und ich books- Alpenküche für zu Hause”.

Pozdrowienia z Bawarii 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.