Dynia marynowana

Czy lubicie marynowaną dynię? Ja wprost uwielbiam ten słodko-kwaśny smak!

IMG_1557

2-2,5 kg dyni

06 kg cukru

1 szkl. octu 10%

1 l wody (wzięłam więcej)

kilka goździków.

Dynię obrać, wyjąć pestki, pokroić. Składniki zalewy wymieszać i zalać dynię. Odstawić na 24 godziny. Następnie przecedzić, wyjąć goździki i zagotować. Dynię przełożyć do słoików i zalać zalewą.

Przepis z Internetu, jednak nie pamiętam dokładnie z jakiego bloga.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.