Kapusta duszona z kminkiem

28511846_2192129304131329_982645709_n

Kapusta:

  • 1 Główka białej kapusty (mała, bez głąba i zewnętrznych, zepsutych liści, poszatkowana)
  • 1 jabłko (duże, obrane, pokrojone w kostkę lub cienkie plastry)
  • 2 marchewki( pokrojone w plastry)
  • 1-2 łyżki kminku
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu

Do zasmażki:

  • 1 cebula (mała, drobno pokrojona)
  • 2 łyżki mąki (pszenna lub kukurydziana)
  • 2 łyżki masła (w wersji wegańskiej można zastąpić olejem roślinnym)

Kapustę i marchew zalać niewielką ilością wody i dusić 20 minut, dodać pokrojone jabłko i przykryć. Na patelni zeszklić posiekaną cebulę, zasypać mąką i przesmażyć aż się zrumieni. Zalać zimną wodą i wymieszać, następnie dodać do kapusty i wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i kminkiem.

Przepis ze zmianami z: https://www.dorotakaminska.pl/kapusta-zasmazana-z-kminkiem/

Witajcie po przerwie, po urlopie. Urlop na blogu przeciągnął się, jak widać, nieco dłużej, ale obiecuję już tu bywać i wrzucać nowe przepisy.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.