Austriackie naleśniki Palattschinken

IMG_1039

Nieco inne w smaku niż tradycyjne: lżejsze, muślinowe…

Dla 4 osób:

1 jajko

szczypta soli

100 g mąki

150 ml mleka

2 łyżki jogurtu naturalnego

4 łyżki gazowanej wody mineralnej

1 łyżeczka cukru waniliowego

Składniki ciasta zmiksować, odstawić na 5 minut, następnie smażyć naleśniki.

Przepis z: „Das neue Backmagazin” nr 5/2010

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.