Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym

28511738_2192129147464678_1212217821_n

Nieco zimowe klimaty 😉

Dla 4 osób:

2 czerwone cebule

5 gałązek tymianku lub łyżka suszonego

400 g polędwiczki wieprzowej

2 łyżki oleju

200 g żurawiny w słoiku

30  masła

sól, pieprz

Cebulę pokroić w piórka. Polędwiczkę posolić i popieprzyć podsmażyć ze wszystkich stron na oleju, następnie przełożyć do piekarnika i piec 15 min w  temperaturze 180st C. Zawinąć w folie aluminiową, trzymać w cieple. Na pozostałym oleju podsmażyć cebulę, dodać żurawinę i tymianek oberwany z gałązek lub suszony. Zagotować, dodać masło, doprawić do smaku. Mięso pokroić na porcję i podawać z żurawinowym sosem.

Przepis z gazetki reklamowej Penny.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.