Placek marmurkowy z malinami

28511156_2192129134131346_1944604310_n

Już niedługo ruszy sezon na maliny 🙂

Na formę o średnicy 26 cm:

3 duże jajka

130 g cukru

20 g cukru waniliowego

150 g mąki kukurydzianej

80 g skrobi kukurydzianej

80 g mielonych migdałów

1 opakowanie proszku do pieczenia

100 ml śmietany

150 g masła

szczypta soli

ok 200 g malin

Masło rozpuścić. Maliny przetrzeć przez sito, wyrzucić pestki. Wymieszać mąkę kukurydzianą, skrobię, migdały i proszek do pieczenia. Jajka ubić c cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać wymieszaną mąkę, następnie śmietanę i masło. OK 300 g ciasta wymieszać z musem z malin. Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę białego ciasta, a następnie całe różowe i pozostałe białe. Za pomocą widelca wymieszać ciasta. Piec w temperaturze 180 st. C. ok 50 minut.

Przepis z: https://de.paperblog.com/mandel-marmorkuchen-mit-himbeeren-1259035/

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.