Wielkanocne "puchate" ciasteczka

IMG_0717

Przepis z jednej z niemieckich stron internetowych. Mogą ozdobić świąteczny stół.

Na 20 sztuk:

200 g twarożku zmielonego

50 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

1 jajko

6 łyżek oleju

40 ml mleka

300  g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżeczki skórki otartej z cytryny lub aromat cytrynowy

szczypta soli.

Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie foremkami wykrawać ciasteczka i piec w temperaturze 180 st C. na złoty kolor (ok. 12-15 minut). Można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu!

Życzę wszystkim czytelnikom bloga Wesołych Świąt Wielkanocnych 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.