Pikantny sos paprykowy

1

Polecam do mięs:)

Dla 4 osób:

100 g słoniny

2 cebule

4 ząbki czosnku

1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

1/2 łyżeczki mielonej papryki pikantnej

700 ml wywaru mięsnego

2 czerwone papryki

sól, pieprz

mielony kminek

200 ml kwaśnej śmietany

2 łyżki mąki

majeranek

Słoninę pokroić na drobno, wysmażyć na skwarki, dodać posiekaną cebulę i wyciśnięty czosnek. Krótko podsmażyć, posypać zmielonymi paprykami i po chwili zalać wywarem. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać pokrojone papryki i gotować jeszcze 30 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz kminkiem. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. Gotować na małym ogniu 20 minut. Na końcu dodać majeranek.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.