Tuńczykowa pasta do smarowania pieczywa

IMG_0014

Akurat na piątek 😉

Dla 4 osób:

2 puszki tuńczyka we własnym sosie

kilka łodyg koperku

50 g jogurtu naturalnego

szczypta pieprzu cayeńskiego

szczypta mielonej słodkiej papryki

1 łyżka majonezu

sól, pieprz

sok z cytryny

1 mała puszka kukurydzy

Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy na sicie. Rozdrobnić w misce widelcem. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wymieszać wszystkie składniki.

Przepis z: „Landidee. Brot Backen” Nr 1/2017

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.