Holenderskie ciastka-obręcze

IMG_2407

Na ok. 20 sztuk

50 g masła

150 g serka homogenizowanego naturalnego

100 g brązowego cukru

1 jajko

1 łyżeczka skórki startej z cytryny

250 g maki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

120 g cukru pudru

1-2 łyżeczki syropu malinowego

1-2 łyżki mleka

Masło rozpuścić i wystudzić. Utrzeć z cukrem, serkiem i jajkiem na puszystą masę, wymieszać ze skórką cytrynową. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkować na grubość 5mm. Pokroić w paski o długości 10 cm, łączyć po dwa i skręcać tworząc obręcze. Piec w temperaturze 180st C ok 15-18 minut.

Po wystudzeniu przybrać lukrem zrobionym z cukru pudru, syropu malinowego i mleka.

Przepis z: „Lisa. Advent nr 1/28.92017

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.