Cukier różany

Witajcie, znów jakoś mnie wpisow na kulinarnym blogu. Osttanio zajmuje mnie kompletnie inny projekt, ale po neidzieli obiecuję sie poparwić.

Tymczasem szybki przepis na cukier różany którym możecie posypać rózne świąteczne wypieki.

IMG_2035_435x500_20171117140500

Tu zapakowany jako prezent.

W sezonie zbieramy świeże płatki róż karbowanej, dzikiej rózy, może być tez ogrodowa. Oczyszczmy (lubią w nich siedzieć różne zwierzatka) i myjemy. Ja miałam ok. 2 garści płatow. Dosypałam 2 łyżki cukru i zmiksowałam na maź. Następnei wymeiszałam z ok. 300-100 g cukru, cukier przesypałam na balchę do pieczenia i wysuszyłam w piekarniku, tłuczkiem cukier został rozbity, gdyz się skawalił. Mozna zmielić w młynku wtedy otrzymamy cukier puder.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.