Kremowa zupa z kurek

Zupa pyszna neisamowicie- z zebranych w lesie świezych kurek.

Dla 4 osób:

400 g kurek

1 l bulionu warzywnego

1 marchewka

4 ziemniaki

1 czerwona cebula

2 łyzki masła

2 łyzki oliwy

2 łyzki octu balsamicznego

4 ziarenka ziela angielskiego

2 listki laurowe

4 łyzki smietanki 30 procentowej

sól, pieprz

Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do bulionu, dodać ziele angielskie i listki laurowe,dusić pod przykryciem. Kurki oczyścić. Na patelni rozgrzać masło i oliwę , wrzucić kurki. Smażyć wraz z posiekaną cebulą i octem. Kiedy kurki zmiękną przelać całość do gotującego się wywaru warzywnego. Usunąć ziele angielskie i listki laurowe, zmiksować, doprawić do smaku i dodać śmietankę.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.