Kartofle nadziewane śledziem

Dla 4 osób

8 dużych ziemniaków

1 łyżka oleju

Sos:

200 ml jogurtu naturalnego

250 śmietany

posiekany szczypiorek i koperek

sól, pieprz, mielona pikantna papryka

1 łyżka soku z cytryny

szczypta cukru

Nadzienie:

8 kawałków śledzia w oleju

2 czerwone papryki

1 zielona papryka

Ziemniaki w mundurkach umyc, natrzeć olejem, zawinąc w folię aluminiową i upiec w piekarniku przez godzinę. Sładniki sosu wymieszać i włozyć do lodówki na godzinę. . Śledzie i papryki pokroic na drobne kawałki, wymieszać. Ciepłe kartofle pokroić na krzyż, powstałe otwory wypełnić sledziem i papryką, polac sosem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.