Batony musli

Smakują o wiele lepiej niz te ze sklepu 🙂

Na ok. 20 sztuk 

450 g dowolnego musli, ewentualnie płatków owsianych górskich

75 g cukru trzcinowego

300 g masła

150 g jasnego syropu melasowego

ziarna sezamu

Musli wymieszać z cukrem. Masło rozpuścic wraz z syropem melasowym i wymieszaz musli. Przelozyć na balszkę wyłozoną papierem do pieczenia. Posypać sezamem. Piec w nagrzanym piekarniku w tepertaurze 190 st C przez 25 minut. Pow ystudzeniu pokroić w paski.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.