Kotleciki w migdałach

Dziś bardzo prosto i pożywnie: Kotlety schabowe w migdalowej panierce. Podałam inaczej niż w oryginale, bo z makaronem i sosem pieczarkowym.

Dla 4 osób:

4 kotlety schabowe

100 g płatków migdałowych

pół szklanki bułki tartej

2 jajka

4 łyżki mąki

4 łyżki oliwy z oliwek

sól , ostra papryka

Płatki migdałowe wymieszać z bułką tartą , odstawić . Jajka rozbić i roztrzepać . Kotlety rozbić drewnianym tłuczkiem , oprószyć solą i papryką . Opanierować w mące , jajku , a na końcu w migdałach z bułką tartą , mocno dociskając panierkę . Usmażyć z obu stron na złoty kolor . 

Przepis z: Przyślij przepis

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.