Sałatka tęczowa

W oryginale była z serem i szynką, więc możecie dodać, ale ja zrobiłam ją całowicie vege 🙂

 

Dla 4 osób:

200 g makaronu np. świderki, kolanka

po 1 papryce i cebuli dymce (wzięłam zółtą paprykę i kawałek czerwonej)

2 ogórki konserwowe

puszka groszku

natka pietruszki (wzięłam suszoną)

po 100 g szynki i zółtego sera (zrezygnowałam)

po dwie łyzki oleju i octu

sól, pieprz, cukier

Makaron ugotowac w osolonej wodzie i wystudzić. Posiekać paprykę, dymke i ogórki. Wymieszać z zimnym makaronem. Dodac osączony z zalewy groszek, a takze ser i szynkę pokrojone w paseczki. Olej połączyć z octem, doprawić do smaku sola, pieprzem i cukrem. Polać sałatkę i wymieszać. Odstawić do schłodzenia.

Przepis z: „101 przepisów Świata kobiety”, tom 12

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.