Ryba w boczku z warzywami

Ryby zawsze mile widziane 🙂

Dla 4 osób:

800 g filetów z ryby morskiej

2 marchewki

6 szalotek

2 ząbki czosnku

100 ml białego wina wytrawnego

1 łyżka masła

1 łyżeczka musztardy francuskiej

100 g surowego boczku

sól, pieprz, olej

Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą pieprzem, posmarować musztardą, zrolować i owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką lub obwiązać nitką. Marchewki oskrobać, pokroić na kawałki, szalotki obrać i pokroić na ćwiartki. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju. Wrzucić szalotki i marchew, przesmażyć na złoty kolor, dodać czosnek oraz białe wytrawne wino. Dusić kilka minut na małym ogniu. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać masło i wymieszać. Filety usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z warzywami z patelni.

Przepis z : „101 przepisów Świata Kobiety” tom 56

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.