Polędwiczka wieprzowa w cieście chlebowym

Tym razem pomogłam sobie gotowa mieszanka chlebową. 

Dla 4 osób:

1 polędwiczka wieprzowa o wadze 600 g

250 g gotowej mieszanki chlebowej do wypieku jasnego pieczywa

3 łyżki posiekanych ziół (szczypiorek, pietruszka, tymianek, kolendra)

2 łyzki oleju

sól, pieprz

Ciasto chlebowe przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawić do wyrośnięcia. Polędwiczkę umyc, osuszyć, posolić i popieprzyć i usmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Obtoczyć w posiekanych ziołach. Ciasto rozwałkowac, zawinąc w nie polędwiczkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze  180st C (z termoobiegiem-160 st C) ok. 20/25 minut.

Przepis z: „Meine Familie und ich” nr 10/2012

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.