Muffiny bananowe z kruszonką

Na 12 sztuk:

300 g mąki

100 g mielonych orzechów laskowych

175 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego, szczypta soli

2 dojrzałe banany

1 jajko

150 g jogurtu naturalnego

6 łyżek oleju

2 łyżeczki proszku do pieczenia

100 g masła

Masło rozpuscić i wymieszać z 100 g mąki i 75 g cukru, zrobić kruszonkę. 200 g mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, pozostałym cukrem, cukrem waniliowym, orzechami i solą. Banany obrac i zmiksować z jajkiem, olejem  i jogurtem. Dodac do sypkich składników. Wykałdac do foremek muffinkowych, posypać kruszonką. Piec w temperaturze 175 st. c (z termoobiegiem- 150st C) ok. 25 minut.

Przepis z: „Laura Backen nr 3/2016

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.