Szwedzki hot-dog

Szwedzkie hot dogi są u nas bardzo popularne. Do tego stopnia, ze probowalismy je z dzieciakami odtworzyć. Kupilam też książkę „Schwedische Küche”, ale zaginęła, podejrzewam, że przejął ją mój starszy synek.

Potrzebujemy 4 podłużne bułki, które rozkrawamy i podgrzewamy w piekarniku. W gorącej wodzie podgrzewamy 4 parówki. na bułce rozmarowujemy musztardę i kechup. Posupujemy suszona cebulą i pokrojonymi w plasterki korniszonami.

Wpis dodaje do akcji Kuchnia Skandynawska.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.