Gulasz rybny po węgiersku

Gulasz rybny?- bardzo smaczny!

Dla 4 osob:

400 g filetow z ryby (najlepiej z karpia, wzielam sandacza)

1-2 cebule

1-2 lyzki koncentratu pomidorowego

50-100 g sloniny lub boczku

2-3 ziemniaki

2 szklanki bulionu warzywnego (moze byc tez wrzatek)

oliwa

sok z cytryny

papryka slodka w proszku

pieprz, sol

Filety pokroic na kawalki, skropic sokiem z cytryny, oprosyzc sola i pieprzem, odstawic do lodowki.Pokrojona slonie lub boczek podsmazyc na oleju, czesciowo stopic, dodac posiekana cebule, lekko podsmazyc. Dodac 1-2 lyzecyki papryki i koncentrat pomidorowy, zalac wywarem (wrzatkiem). Dodac ziemniaki pokrojone w kostke i rybe. Dusic pod przykryciem ay ziemniaki beda miekkie.

Przepis dodaje doa akcji: Festiwal kuchni węgierskiej

Zrodlo przepisu: Kalendarz nascienny

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.