Nagietkowe babeczki

Nadspodziewanie dobrze smakowaly dzieciom, choc nie obylo sie bez pytan: A co to jest to pomaranczowe? 😉

Na 8-9 sztuk

100 g miekkiego masla

100 g cukru pudru

2 jajka

1 szklanka maki

1 lyzeczka proszku do pieczenia

2 lyzki stolowe swiezych, posiekanych platkow nagietka

polaczyc maslo, cukier, jajka, make i proszek do pieczenia i wymiesyac na jednolita mase. Dodac 1 1/2 lyzki platkow nagietka. Wylozyc ciasto do papierowych papilotow. Wierzch posypac reszta platkow z odrobina cukru. Piec w temperaturze 160st C ok. 25-30 minut.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.