Dorsz w pomidorach z kaparami

Pyszne danie rybne

Dla 4 osób:

4 łyżki stołowe oliwy z oliwek

1 drobno posiekana cebula

3 drobno posiekane ząbki czosnku

4 pomidory obrane ze skórki i pokrojone

2 łyżki stołowe posiekanych kaparów

800 g filetów ze świeżego dorsza (z braku można wziąć mrożonego)

sól

Na patelni rozgrzać oliwe i podsmażyć przez 10 minutcebulę i czosnek. Dodać pomidory i smazyć jeszcze kolejne 5 minut. Dodac kapary i smayć jeszcze 5 minut.Opłukac filety i oczyścić papierowym ręcznikiem. Pokroić na kawałki 8cm. Doprawić do smaku solą i dodać do sosu pomidorowego. Dusic na niewielkim ogniu przez 10 minut, następnie podawać.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.