Lody jagodowe

Pycha, chyba to jasne?

 

dla 10 osób:

750 ml jogurtu naturalnego,

4 łyżki płynnego miodu

250 ml śmietamy kremowki,

2 łyżki cukru waniliowego

400 ml jagód

Schłodzona smietane ubić na sztywno wraz zcukrem waniliowym. Jogurt zmiksować z miodem. Jagody zmiksować blenderem. Wszystkie składniki delikatnie polączyć i przelożyć do zamykanego pojemnika. Mrozić przez kilka godzin, na poczatku mieszac łyżka raz na pół godziny.

Przepis na podst. : „Poradnik domowy” nr 6/2013

Przepis dodaję do akcji:

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.