Smörrebröd z krewetkami

Muszę wam powiedzieć, że uwielbiam te duńskie kanapki 🙂

Dla 4 osób:

sos:

kilka gałązek pietruszki

4 korniszony

5-6 łyżek majonezu sałatkowego

2- 3 łyżki startego chrzanu (może być gotowy)

1-2 łyżeczki curry

8 kromek ciemnego pieczywa

8 listków sałaty

300 g krewetek

można dodać: 4 ugotowane i pokrojone w plastry jajka

8 rzodkiewek pokroinych w talarki

Pietruszke umyć i drobno posiekać, korniszony drobno pokroić. Wszystkie składniki sosu wymieszac i posmarować nim kromki chleba. Nastepnie ułozyc listki sałaty, jajka i rzodkiwki a na koniec krewetki.

Przepis uczestniczy w akcji: Skandynawskie lato 2016

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.