Sałatka fasolowa z prażonymi migdałami

Gdy do  sezonu jeszcze daleko uzywam fasoli z zamrażalnika.

Dla 4 osób:

600 g zielonej fasoli szparagowej

2 lode cebulki

50 g migdałow w płatkach

2 łyżki oliwy

2 łyżki octu winnego

1 łyżka cukru

sól, pieprz

pomidorki koktajlowe

Fasolke ugotowac w osolonym wrzątku przez 5 minut, ostudzić. Cebulki oczyścić i pokroić w krązki. Wymieszac z fasolką. Platki migdalowe uprazyć na suchej patelni, wyjąc z patelini i odstawić. Z oliwu, octu i icukru pryzugotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać sałatkę . Posypać platkami migdalowymi i przystroic pomidorkami.

Przepis z: 101 przepisów Świata kobiety. Tom 12

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.