Śledzie w śmietanie

Można zjeść nawet na obiad z ziemniakami 🙂

Dla 4 osób:

500 g solonych filetów śledziowych

250 g gęstej śmietany

200 g cebuli

200 g kwaśnych jabłek

cukier do smaku

Filety wymoczyć w wodzie przez 12 godzin. Cebule pokroć w kostkę, połączyć ze śmietaną, dodac starte na grubej tarce jabłko, doprawić cukrem do smaku. Filety ułożyć na półmisku i przykryć sosem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.