Pasta kanapkowa z tuńczykiem i ricottą

Rybna pasta na Wielki Post.

Dla 4 osób:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

5 łodyżek bazylii

1 szalotka

250 g sera ricotta

3 łyżki mleka

1 łyżeczka soku z cytryny

sól, pieprz

Tuńczyka odsączyć na sicie i rozdrobnić widelcem. Bazylię umyć, osuszyć, listki oderwać i drobno posiekać. Szalotkę drobno posiekać. Ricottę wymieszać z mlekiem i sokiem z cytryny, dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą.

Przepis z: „Mein Landrezept. Brot backen” nr 1/2016

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.