Ciasto rumowe

Podczas takiej pogody przyda sie odrobina rumu na rozgrzewke?

Na forme z kominkiem o srednicy 26 cm:

250 g miekkiego masla lub margaryny do pieczenia

250 g cukru pudru

250 g maki

1 lyzka kakao

5 jajek

lukier 250 g cukru pudru (wzielam mniej)

2-3 lyzki przegotowanej wody

2 lyzki rumu

Margaryne utrzec z cukrem puderem, dodawac po jednym jajku caly czas ucierajac. Dosypac kakao  i mieszajac drewniana lopatka stopniowo dodawac make. Przelac do natluszczonej foremki. Piec na zloty kolor w temperaturze 150°C. Wystudzicv. Utrzec skladniki lukru i polukrowac ciasto.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.