Camembert zapiekany z jablkami z orzechowa posypka i miodem

Na przyklad na ciepla kolacje 🙂

Dla dwoch osob:

150 g sera camembert

2 jablka

2 lyzki posiekanych orzechow (Wzielam ziemne i laskowe, migdaly w szytftach)

2 lyzki miodu

Jablka umyc, przekroic na pol, wyjac gniazda nasienne i pokroic na plastry. Plstry jablek ulozyc w naczyniach do zapiekania. Camembert pokroic w trojkaty i ulozyc na jablkach. Zapiec w temperaturze 180°C az ser sie roztopi, nastepnie posypac orzechami i piec jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem polac plynnym miodem.

Przepis dodaje do akcji Orzechowy tydzien.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.