Szybki placek z jablkami

Polecam! Bo szybki i smaczny 🙂

Na forme o srednicy 26 cm:

500 g jablek

375 g maki

1/2 opakowania proszku do pioeczenia (ok. 2 lyzeczki)

1/2 lyzeczki cynamonu

250 g miekkiego masla

szczypta soli

250 g cukru

4 jajka

50 g smietany kremowej

Jablka umyc, obrac pokroic w cwiartki, wyciac gniazda nasienne, cwiartki pokroic w cienkie plastry.

Make wymieszac z sola, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Maslo utrzec z cukrem na puszysta mase. Dodawac pojedynczo jajka ciagle ucierajac. Dodawac stopniowowo make i smietane wciaz ucierajc ciasto. Na koniec dodac jablka i wymieszac lyzka. Przelozyc do natlusczonej foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 35 minut.

Przepis z: „Laura. Backen2 Nr. 2/2015

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.