Cukinia nadziewana papryka i ryzem

Cukinia 🙂

cukinia_nadziewana_papryka_i_ryzem

Dla 4 osob:

4 male cukinie

1 szklanka  ryzu

1 lyzka koncentratu pomidorowego

1/2 straka czerwonej papryki

150 g zoltego sera

sol, pieprz

Cukinie umyc, odciac koncowki, przekroic wzdluz na polowki. Miazsz wydrazyc i posiekac w kostke. Papryke posiekac w kostke. Ryz zalac 1,5 szklanki wody, osolic i ugotowac do miekkosci, wystudzic, wymieszac z koncentratem pomidorowym, a nastepnie z papyrka i mazszem cukini. Doprawic do smaku. Farszem napelnic wydrazone cukinie. Posypac startym serem. Piec w temperaturze 180°C ok. 40 minut.

Przepis na podstawie: „101 przepisow Swiata kobiety”, Tom 12.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.