Surowka z roznych warzyw

To pewnie moj ostatni wpis przed wyjazdem, na blogu nastapik ok 2 tygodniowa przerwa. Moderacja komentarzy bedzie odbywac sie na miare mozliwosci. Na pozegnanie zostawiam wam przepis na zdrowa surowke z wielu warzyw.



Dal 4-6 osob:

300 g warzyw (marchew, por, seler, zielony groszek, ogorek pomidor)

sol, cukier, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny

2 jablka

4 lyzki oleju

posiekana natka pietruszki

Warzywa oczyscic, korzeniowe warzywa zetrzec na tarce jarzynowej, jablka i ogorki obrac i rowniez zetrzec na tarce. Groszek obgotowac kilka minut we wrzacej, osolonej wodzie i odcedzic, ostudzic. Pomidory pokroc w kostke. Wszystkie skaldniki salatki polaczyc z olejem. Przyprawic do smaku sola, cukrem i kwaskiem cytrynowym (sokiem z cytryny). Posypac przed podaniem natka pietruszki.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.