Cukniowe lodeczki

Ponownie cukinia 🙂 Tym razem nadziewana kozim serem.

Dla 4 osob:

4 cukinie

8 pomidorow sredniej wielkosci

1 lyzka octu balsamicznego

sol, pieprz, cukier

150 g fety koziej

50 g oliwek (wzielam zielone, ale moga byc tez czarne)

100 ml bulionu warzywnego

Cukinie umyc, obciac koncowki i przekroic wzdluz, wydrazyc srodek i drobno posiekac. Pomidory sparzyc, obrac ze skorki, pokroic na cwiartki, wyjac nasiona i drobno posiekac. Doparwic do smaku sola, pieprzemi cukrem, zalac octem i wymieszac, dodoac mazsz z cukini. Ser pokroic w kostke, oliwki w talarki. Dodac do reszty masy i wymieszac. Napelniac masa cukinie. Przelozyc do naczynia (lub mniejszych naczyn) do zapiekania. Zalac bulionem. Wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200°C ok. 15 minut.

Przepis z: „Lisa. Kochen und Backen”. nr 07/2012

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.